Spouwmuurisolatie verhelpt geluidsoverlast

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een methode om uw huis te isoleren. Het isolerende product wordt doormiddel van een vulpistool in de spouw gespoten. De spouw van de woning is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, niet iedere woning beschikt  tevens over een spouw.

Isolatie in de spouwmuur werkt twee kanten op de kou van buiten kan niet meer naar binnen en de warmte van binnen kan niet meer naar buiten. De isolatie zorgt ervoor dat de woning comfortabeler aanvoelt.

De voordelen van het isoleren van de spouwmuur is de niet al te hoge investering. Het aanbrengen van de isolatie is namelijk tot in vergelijking met andere isolatiemogelijkheden niet erg kostbaar terwijl het daarin tegen een zeer hoog rendement heeft. Een gespecialiseerd isolatiebedrijf kan binnen één dag ervoor zorgen dat de muren van uw woning zijn geïsoleerd. Snel en zonder rommel.

Spouwmuurisolatie heeft één nadeel. De spouw van de woning wordt vaak gebruikt als huis voor verschillende dieren. Denk hierbij aan vleermuizen. Wanneer er een vleermuizen plaag zich hebben gehuisvest in de spouwmuur mag er  vanuit de overheid geen isolatie plaatsvinden. Er zal gewacht moeten worden tot de vleermuizen uit de spouwmuur zijn vertrokken.

De kosten voor deze isolatievorm is, zoals hierboven te lezen, in vergelijking met andere isolatiemaatregelen niet erg hoog. De gemiddelde kosten voor het isoleren van  een eengezinswoning zijn €1.000,00. Dit bedrag kan uiteraard altijd afwijken gezien iedere situatie anders is, en bij afwijkende situaties er andere maatregelen getroffen moeten worden.

Het opvullen van de spouwmuur moeten worden uitgevoerd door een gespecialiseerd isolatiebedrijf. De opvulling zal in vele gevallen gebeuren met een verschillend product, namelijk het product waar het desbetreffende bedrijf het liefst mee werkt. De meest voorkomende isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie zijn; EPS-parels, wol en PUR- schuim.

Na het uitvoeren van iedere isolatiemaatregel zal er voldoende ventilatie in de woning moeten plaatsvinden zodat er in de woning geen vochtprobleem ontstaat.