Besparen energie met een laag verbruik

Wanneer je een laag energieverbruik in je woning hebt, is het vaak lastig om een grote besparing te realiseren op je energierekening. Onmogelijk is het zeker niet, alleen moet je letten op andere onderdelen van je energierekening dan huishoudens met een hoog energieverbruik. Besparen energie met een laag verbruik doe je aan de hand van deze handige informatie.

Vastrecht kosten zijn belangrijk

Waar huishoudens met een hoog verbruik kijken naar de zo laag mogelijke energietarieven, kun je je met een laag verbruik beter richten op de kosten zoals het vastrecht. Deze kosten worden door de energieleverancier aan je doorberekent voor het onderhouden van het netwerk, de administratieve handelingen, de huur voor de stroom- en gasmeter en het onderhoud hiervan. Energieleveranciers mogen de hoogte van dit bedrag zelf bepalen. Sommige energieleveranciers rekenen hiervoor wel €10,- voor gas en €10,- voor stroom waar andere maar €3,- voor gas en €3,- voor stroom rekenen. Besparen energie met een laag verbruik doe je dan ook door eerst te letten op zo laag mogelijke vastrecht kosten.

Energietarieven en welkomstcadeaus

Natuurlijk moet je ook wel kijken naar de energietarieven want voor hetzelfde geld heb je al lage vastrecht kosten. Energietarieven kun je het beste vergelijken via een vergelijkingssite. De energietarieven wijzigen elke maand dus sluit het contract wanneer de prijzen laag staan! Soms is het ook voordelig om gebruik te maken van een welkomstcadeau in de vorm van een korting. Met een laag verbruik kun je die welkomstcadeau nooit zelf helemaal terugbetalen en dus is het voordeliger. Let wel op de speciale voorwaarden die energieleveranciers gebruiken bij dit soort acties. Bijvoorbeeld het verplicht afsluiten van een meerjarig contract of het terugbetalen van het cadeau bij contractbreuk.

Besparen energie is zo moeilijk niet

Wil je besparen op je energie, dan kun je het beste gebruik maken van een energievergelijker die je helpt met besparen energie. Zij vergelijken alle contracten en energieleveranciers met elkaar waardoor jij direct de voordeligste aanbieding te zien krijgt. Zo hoef je zelf niets meer te doen behalve het juiste jaarverbruik in te vullen. Besparen energie met een laag verbruik, kan dus ook zeker een besparing opleveren. Start vandaag nog!